H. van Namen Dier voeder s Gewasbescherming Meststo f fe n Hans van Name n H. v an Namen B. V . T e l. : +31(0)418-631382 Provincialeweg 31- AF ax : +31(0)418-634583 5334 JC V e lddrie lM obiel: + 31(0)653342 11 1 www .v annamen.nl info@v annamen.nl Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017
  • Levering binnen enkele werkdagen
  • Zekerheid door eigen voorraad positie
  • Groot assortiment, alle A-merken zijn leverbaar
Categorieën

Broxo

Broxo: Protecting all your equipment

Over Broxo

Het rendement van wateronthardingsinstallaties hangt grotendeels af van de kwaliteit van het gebruikte zout. Daarom heeft BROXO® zeer zuivere regeneratiezouten ontwikkeld, onder hoge druk verdicht. Onze kwaliteitsproducten BROXO® 6-15, BROXO® TABLETS en BROXO® Block bieden onze klanten op maat gemaakte regeneratiezouten voor alle soorten wateronthardingsinstallaties, zowel industrieel als huishoudelijk, alsook voor laboratoria, ziekenhuizen en klinieken.

Hard water kost geld

Water is meer dan alleen H2O. Water bevat ook verschillende hoge concentraties calcium- en magnesiumionen en dit leidt tot schilfering en vervelling. Dit vermindert de levensduur en het rendement van verwarmingsapparatuur, leidingen en kranen. Daarnaast vermindert hard water ook de reinigingskracht van zeep en wasmiddelen en veroorzaakt het lelijke kalkaanslag op badkuipen en serviesgoed. Hierdoor wordt het water onthard om geld te besparen en overlast te voorkomen.

Waterontharding

Wateronthardingsinstallaties verwijderen ongewenste calcium- en magnesiumionen door middel van een proces dat ionenuitwisseling wordt genoemd. De ionenwisselaar bestaat uit een of meer tanks, gevuld met miljoenen minuscule kunstharsbolletjes. Deze harsparels zijn verzadigd met natriumionen. Wanneer het harde water door de tank gaat met het ion
warmtewisselaar worden de calcium- en magnesiumionen in het water zo sterk aangetrokken door de harsparels dat ze door de hars worden geabsorbeerd. De natriumionen worden daarbij afgestoten en komen in het ontharde water terecht.

Regeneratiezout

Na een tijdje raken de synthetische kralen verzadigd met calcium- en magnesiumionen en moet de ionenwisselaar worden geregenereerd. Dit betekent dat de harskorrels opnieuw moeten worden gevuld met natriumionen en tegelijkertijd moeten worden ontdaan van de calcium- en magnesiumionen. Hiervoor wordt volledig met zout verzadigd pekelwater door de harstank geleid. De pekeloplossing komt uit een aparte opslagtank met samengeperst regenereerzout. Het verdichte zout lost langzaam op in het water, waardoor de pekelaanvoer sterk blijft.

Probleemloze oplossing voor elke toepassing

In nauwe samenwerking met producenten en leveranciers van industriële en huishoudelijke wateronthardingsinstallaties hebben wij een complete productlijn ontwikkeld. Voor de meeste toepassingen is een BROXO-product verkrijgbaar met de juiste korrelgrootte, wat betekent dat we altijd kunnen voldoen aan de specifieke proces- en apparatuurvereisten voor uw dagelijkse behoeften. Bijvoorbeeld:

  • BROXO® 6-15 voor wasserijen, huishoudelijk en industrieel huishoudelijk
  • BROXO®-tabletten voor ziekenhuizen en laboratoriumgebruik
  • BROXO Blocks® voor specifieke, compacte waterontharding. 

Optimale pekeloplossing

Regeneratiezout moet gelijkmatig en geleidelijk oplossen om bij elke regeneratiecyclus een onberispelijke pekeloplossing te vormen. De meeste regeneratiezouten worden onder lage druk verdicht. Daarom vallen ze sneller uiteen, ook wel ‘mushing’ genoemd, en vormen een ondoordringbare koek in de opslagtank of andere onderdelen van de waterontharding. BROXO producten behouden altijd hun vorm, ook na lange periodes in de pekelbak. Dit is het resultaat van een unieke productiemethode waarbij het geraffineerde vacuümzout onder speciale omstandigheden en hoge druk wordt verdicht. De producten van BROXO zorgen dus niet alleen voor zacht water, maar elimineren ook de noodzaak van opslagtankreiniging, waardoor extra onderhoud wordt vermeden.

Zeer zuiver geraffineerd vacuümzout

BROXO-producten zijn gemaakt van zeer zuiver geraffineerd vacuümzout, vrij van schadelijke oplosbare of onoplosbare verontreinigingen. Onoplosbare verontreinigingen beschadigen pompen en kleppen en kunnen in de pekelbak terechtkomen. Oplosbare verontreinigingen zijn een bedreiging voor de ionenwisselaar en de kwaliteit van het eindproduct, ‘zacht water’. Daarom wordt er in geen enkel BROXO product gebruik gemaakt van zeezout of steenzout, maar enkel zeer zuiver geraffineerd vacuümzout.

Beste kwaliteit

Voor een efficiënte en onderhoudsvrije werking van uw wateronthardingsinstallatie is het gebruik van regenereerzout van topkwaliteit essentieel. BROXO-producten voldoen aan alle eisen om een ​​soepele werking te garanderen.

BROXOZOUT® 6-15 Professional (12zk/pallet)

Direct leverbaar uit voorraad
€ 158,40 per 12 zak/zakken

BROXOZOUT® 6-15 Professional (24zk/pallet)

Direct leverbaar uit voorraad
€ 262,80 per 24 zak/zakken
€ 354,00 per 40 zak/zakken
vanaf € 8,35 per zak/zakken

BROXOZOUT® 6-15 Professional (40zk/pallet)

Direct leverbaar uit voorraad
€ 352,00 per 40 zak/zakken
€ 483,12 per 99 zak/zakken

Onze merken

Kwaliteitsproducten uit voorraad leverbaar